Reuzengrote ‘wullok’ geïnstalleerd op top van strekdam

‘Monument for a Wullok’ is een reuzegrote wulk, in de volksmond bekend als ‘wullok’. Het kunstwerk werd gisteren op een betonnen sokkel geplaatst op de top van de strekdam. “De inspiratie voor dit kunstwerk deed ik op tijdens een wandeling langs de kaai toen ik wulloks aan het eten was”, vertelt kunstenaar Stief Desmet.

“Het deed me denken aan vroeger toen ik met mijn grootvader vanuit Oostende met de ferry naar Dover trok en een wullok-schelp gekregen had. Ik bewaarde hem thuis en probeerde zoals elk kind er de zee in te horen”. ‘Monument for a Wullok’ is een bronzen sculptuur van 2,5 meter breed en – met de sokkel erbij – 4,6 meter hoog.

“Het kunstwerk geeft het robuuste van de zee weer. De buitenkant doet ook denken aan de ruwheid van een visser, getekend door de zee. Ik heb bewust geen beschermlaag gebruikt. Door het zand, het zout van het zeewater, zal het kunstwerk geleidelijk de kleuren van de Noordzee krijgen en dus opgaan in zijn omgeving”, aldus nog Stief Desmet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s