Uitslaande brand in loods van landbouwbedrijf

De werkdag begon vroeg vandaag. Rond 6.15uur ontstond een uitslaande brand bij een landbouwbedrijf langs de Grintweg in Zandvoorde. De brandweerposten van Oostende, Gistel, en Middelkerke zijn al de ganse dag in de weer, omdat de loods vol zat met hooi en stro. Er moest water aangevoerd worden vanuit de Keignaert, via een zogenaamde hydrosub en slang van één kilometer lang. In de stal zaten ook tien zieke kalfjes, die gescheiden zaten van de rest van de koeien op de boerderij. Minstens zeven kalfjes overleefden de vuurzee niet.

 

Voor wie de Grintweg niet kent. Dat is een landelijke weg. Met veel slijk langs de straat. Waarin je auto wel eens kan vastgeraken. Merkte ik deze morgen op. Dank aan de vrijwilliger van Eandis om me uit de modderpoel te slepen. Of hoe je op weg naar een brand plots zelf onderwerp wordt van een ‘interventie’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s