Wim Willaert, de nieuwe master van Filmfestival Oostende

‘You want shit of mice on your stutjen?’ / ‘You can’t put your nose in andermans menage’ / ‘Yes I am angry, because you are schetecanard!’ / ‘Say it iznt troe é’: het zijn enkele van de intussen legendarische quotes uit de succesvolle televisieserie ‘Eigen Kweek’. Allen uit de mond van Wim Willaert, die de onvergetelijke rol van ‘Frank Welvaert’ speelde.

De acteur, die eerder ook al schitterde in ’22 mei’, ‘Ex-drummer’, en ‘Offline’, werd deze morgen voorgesteld als de nieuwe Master van Filmfestival Oostende. Hij volgt daarmee Arno, Tom Barman, Maurice Engelen, Peter Van den Begin, Bart De Pauw, Barbara Sarafian, en Johan Heldenberg op.

‘Het is een grote eer om het gezicht van dit prachtig festival te mogen zijn’, zegt Wim. ‘Oostende is geen onbekend terrein voor mij. Ik kom er vaak om te wandelen, om vis te eten in Stad Kortrijk, en om iets te drinken in La Fayette. Ik heb hier zelfs familie die een bakkerij heeft. Kortom, ik hou van deze stad’, zegt Wim.

In Frankrijk verwierf de acteur al enige naambekendheid door zijn rol naast Yolande Moreau, in de Franstalige film ‘Quand la mer monte’, die bekroond werd met twee Césars. Op het filmfestival van Namen leverde die film hem de Bayard d’Or op voor ‘le meilleur comédien’. Op het Internationaal filmfestival van Amiens in 2012, won hij de categorie ‘Beste acteur’ voor zijn vertolking van Rudy Vandekerckhove in ‘Offline’. Voor diezelfde film sleepte hij vorig jaar tijdens Filmfestival Oostende 2013 de Ensor voor ‘Beste acteur’ in de wacht.

Als nieuwe Master van het filmfestival is Wim Willaert voorzitter van de internationale competitie LOOK, stelt hij zijn acht favoriete films voor in de Master Selection, en zet hij het werk van vier Jonge Helden in de kijker.

Filmfestival Oostende loopt van 12 tot en met 20 september.

DSC_2075

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s