Einde van een tijdperk.

Aan alle mooie verhalen komt een eind. Ook aan mijn loopbaan als journalist. Na 15 jaar leg ik mijn pen en notitieboekje neer.

Het is het einde van een tijdperk. Maar ik kijk heel positief terug. En dankbaar. Dat ik vijftien jaar lang heb mogen schrijven voor Het Nieuwsblad en De Standaard. Dat ik ook nieuws mocht aanleveren voor de Krant van West-Vlaanderen, Radio 2, Focus-Wtv, Tips, …. Dat zelfs VRT en VTM mij wisten te vinden bij exclusief nieuws.

Fier ook. Op enkele nationale primeurs. Maar vooral op de goede contacten die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd. Goede tipgevers zijn van goud waard en een pak betrouwbaarder dan pakweg Facebook als bron.

Als journalist heb ik altijd geprobeerd om evenwichtig te schrijven. Om de informatie/boodschap juist weer te geven. Kritisch wanneer het moest, maar vooral correct. De basis van journalistiek, waarvan ik nu afscheid neem.

Het freelancen werd er niet gemakkelijker op de afgelopen jaren. Vooral sinds de fiscale ruling op auteursrechten. Ook twee weekends op drie van dienst zijn wordt vaak onderschat. Zeker in combinatie met het gezinsleven.

Dus zijn we vooruit beginnen kijken. In het leven moet je stappen durven zetten. En kansen aangrijpen. Dat is wat ik nu doe. De tijd was er rijp voor.

Vanaf volgende maand word ik ‘Stafmedewerker PR en Communicatie’ in het AZ Damiaan van Oostende, waar ik samen met collega Kevin Mollet zal instaan voor het communicatiebeleid.

Een uitdaging waar ik enorm naar uitkijk. Om nieuwe mensen te leren kennen. Om bij te leren. Het begin van een nieuw, mooi verhaal.

Boeiende tijden.

2 reacties op “Einde van een tijdperk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s