Oostendse chefs koken tussen de rotsen van een golfbreker

Drie Oostendse chefs hebben woensdag hun keuken geruild voor het strand op de Oosteroever. Ze bereidden er hun vangst van het garnaalkruien tussen de rotsblokken van een golfbreker, om de lokale producten én de horeca te promoten.

De actie was een stunt van Toerisme Oostende, dat haar nieuwe culinaire kanaal Food’O in de kijker wil zetten. Chefs Michiel Rabaey (Storm), Luc Declerck (Bistro Mathilda) en Tom Vanhaecke (Le Bassin) trokken woensdagmiddag hun visserspak aan om te gaan garnaalkruien in zee. Hun vangst: scheermesjes, kokkels, strand- en zeekrabben en garnalen. “Eén voor één lekkernijen”, zegt Luc. “De kaviaar van de Noordzee”, vult Tom aan. De drie chefs haalden pannen en potten boven om de vangst ter plekke te bereiden. Tussen de rotsblokken van een golfbreker. Met tientallen hongerige meeuwen als aandachtige toeschouwers.  “We bakken en koken de garnalen, de krabben die te klein zijn en te weinig vlees hebben bakken we om het sap eruit te krijgen, en de schelpen maken we klaar op een ondergrond van algen”, zegt Michiel Rabaey. Als North Sea Chef is Michiel al jaren ambassadeur van al het lekkers dat de Noordzee te bieden geeft. “Je vindt het hier allemaal voor onze deur. We kunnen enkel maar oproepen om te kiezen voor deze producten in plaats van bijvoorbeeld scampi’s of gamba’s uit verre oorden in te voeren”, aldus Michiel Rabaey.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s