Strandlopers met een missie.

Sommige initiatieven verdienen alle sympathie. Zoals de Proper Strand Lopers, een burgerinitiatief dat mensen bewust maakt van de afvalproblematiek. Wat begon als een facebookgroep onder vrienden, is gegroeid tot een vzw die actief is aan de ganse kust, een partnership in Malta sloot, en zelfs een oceaanconferentie in New York haalde.

Het idee was tegelijkertijd simpel en geniaal: tijdens het lopen (wandelen) op het strand vuilnis oprapen, én een (eco-)selfie nemen. Het werkt inspirerend. De facebookgroep telt intussen al meer dan 2.000 leden.  In het eerste jaar werd 41.000 liter afval verzameld.

Daarvoor kruipen we met plezier in de pen. Het resultaat was te lezen in Het Nieuwsblad, en De Standaard. En werd de volgende dag opgevolgd door onder andere VRT Nieuws, en Focus-Wtv. Alle lof voor de Proper Strand Lopers.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s