FOTO. En toen kleurde de hemel plots geel.

En toen kleurde de hemel plots geel. Door een lek in een tank met salpeterzuur in een mestverwerkingsbedrijf. Zo’n 1.000 inwoners van Zevenkote en Sint-Pieterskapelle moesten hun huis verlaten. De meesten sliepen bij vrienden. Anderen werden opgevangen door inwoners die spontaan een bed hadden aangeboden. De solidariteit was groot. De paniek evenzeer. De politie, de brandweer, de civiele bescherming waren de ganse avond, nacht, én dag in de weer. Sommigen met slechts drie uurtjes nachtrust. Een pluim voor de hulpdiensten. Het applaus van de bewoners was meer dan terecht. In de loop van zaterdag was het gevaar geweken. Alle bewoners mochten terug naar huis. Voor de vele landbouwbedrijven een opluchting. Hun dieren bleken ongedeerd. Eind goed, al goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s