Indrukwekkend installatieschip vaart Oostendse haven binnen

Het indrukwekkende installatieschip Vole au Vent (what’s in a name) van Jan De Nul vaarde woensdagmiddag de Oostendse haven binnen. In de haven vinden momenteel de voorbereidingen plaats voor Nobelwind, het vierde windmolenpark dat gebouwd wordt voor onze Belgische kust. Het installatieschip wordt morgen gedoopt door koningin Mathilde.

De Vole au Vent is een van de grootste in zijn soort in de wereld. De grote vrije dekruimte, de grote laadcapaciteit en de kraan met een hijsvermogen van 1.200 ton laten toe om snel en op een veilige manier de zwaarste funderingen en componenten van offshore windparken te installeren. Het schip is 140 meter lang en is uitgerust met vier poten om zichzelf boven het water te hijsen zodat het op een stabiele manier en zonder invloed van de golven kan werken. Het schip kan alle types funderingen en de laatste generatie windturbines op zee installeren tot een waterdiepte van 50 meter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s