‘Bartender van het jaar’

DSC_9264 (1)

Hij serveerde me destijds nog een pint aan de toog van de Krush Club. Of wat later een garnaalkroket aan tafel in Histoires d’O. Altijd goedlachs. Maar ook ambitieus. Was het nu een pils, een koffie, of een mojito: hij maakte altijd dat het correct en af was.

Vandaag – amper twee jaar later – is Jurgen Nobels verkozen tot ‘bartender van het jaar’. Jawel, de beste cocktailman van het land. Straf, maar tegelijkertijd niet verwonderlijk. Het zit in zijn vingers. Hij is een inspiratie voor velen. Dat hard werken loont.

Straks mag hij ons land vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Kaapstad. En zal hij uitgenodigd worden op workshops over de hele wereld. ‘Maar ik ben en blijf Oostendenaar. Deze erkenning zal daar niets aan veranderen. Dus je zal me hier zeker nog vaak zien’, zegt hij. En dat is misschien nog zijn grootste kwaliteit. Jurgen, een supertalent in wat hij doet, is vooral zichzelf. Of het nu in Kaapstad of Oostende is. Hij amuseert zich. Overal. Met iedereen.

Sorry Jurgen, voor deze archieffoto. Ooit genomen (en uitgeknipt) op een persmoment in de Krush Club. Maar hem kennende, zal hij dit niet eens zo erg vinden. Toch, die fotoshoot – in een bar en op het strand –, die komt er. Beloofd.

Chapeau makker.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s