Op naar een verlengde werkweek.

Donderdag 29 mei. Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart. Helaas geen verlengd weekend hier, maar wel een verlengde werkweek. Nieuws stopt nu eenmaal niet. Freelance beroepsjournalisten dus ook niet.

DSC_2922De dag voor een nationale feestdag is het traditioneel rustig. Morgen donderdag is er geen krant en dus waren de redacties vandaag leeg. Rustig betekent in dat geval: dan kunnen we rustig doorwerken. Tenzij er een fait divers gebeurt. Zoals deze morgen om 5uur. Een bestelwagen was er op de autosnelweg in Westkerke op zijn zijde beland na een klapband.

 

DSC_2783Het was al het tiende ongeval/incident/brand in amper twee weken tijd. Deze morgen raakte de bestuurder slechts lichtgewond. Gelukkig. Bij vier andere feiten vielen er wel slachtoffers. Zes in totaal. Eén persoon vecht nog voor zijn leven. Het doet iets met een mens. Telkens gaat het om iemands kind, vader, broer, zus, vriend, of vriendin. Daar word je – als getuige, als journalist – stil van. De afgelopen dagen iets te vaak. Jammer genoeg.

 

DSC_2987Rustig doorwerken betekende vandaag op reportage gaan in opdracht van Syntra West bij verfspecialist Colora in Kuurne. En nieuwssites (Het Nieuwsblad, Krant van West-Vlaanderen, Focus-Wtv) voeden. En eerdere reportages uitwerken. En wat administratie inhalen….

 

DSC_9741Morgen start de verlengde werkweek. Met opnieuw reportages uitwerken. Maar ook met een opdracht over ‘Oostende voor Anker’. Een bezoek mét vrouwlief en zoon. Het nuttige aan het aangename koppelen. Ook dat kunnen freelance beroepsjournalisten, soms. Gewapend met fototoestel en laptop. Op een terras, als het even kan. We kijken er naar uit. Tegelijkertijd houden we ons hart vast voor de komende dagen en het weekend. Dat we niet plots weggeroepen worden. En opnieuw stil worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s