FOTOSPECIAL. Afscheid van een gekend Oostends beeld

Aannemers zijn gestart met de sloop van brasserie Beaufort op de kop van het staketsel. Met het verdwijnen van de horecazaak verdwijnt ook een gekend beeld van Oostende. Hoog tijd dus om de (afbraak van) de brasserie nog een laatste keer in beeld te brengen. De wolken boven zee maakten het plaatje af.

Brasserie Beaufort is al sinds 2012 dicht, nadat de concessie was afgelopen. De uitbater van nv Beaufort Oostende trok echter naar de rechtbank, omdat er volgens hem al een concessieverlenging was overeengekomen tot 2022. Maar de rechter volgde de man niet. In juni vorig jaar kwam het vonnis dat de nv Beaufort Oostende alle constructies op de kop diende te verwijderen en dat alles in zijn oorspronkelijke staat moest hersteld worden. Indien aan dit vonnis geen gevolg werd gegeven binnen de drie maanden, werd het Vlaams Gewest gemachtigd om de sloopwerken zelf uit te voeren op kosten van de voormalige uitbater. Dat is wat nu gebeurt. Of er in de toekomst nog plaats is voor een horecazaak op het staketsel is nog onduidelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s