Een parel op de zeedijk.

Villa Maritza, wellicht het mooiste Belle Epoquegebouw op de zeedijk aan onze kust, blinkt opnieuw als in de gloriejaren. Eigenaar Bart Versluys, die het pand twee jaar geleden kocht van Toerisme Vlaanderen voor 1,3 miljoen euro, liet de arduinen gevel volledig renoveren. Maar liefst 17.000 bladgoudblaadjes sieren het beschermde gebouw. Ook alle raam-, dak-, lood- en zinkwerken werden uitgevoerd. Kostprijs: zo’n twee miljoen euro. Villa Maritza stond de afgelopen jaren leeg, waardoor de toestand van het gebouw slecht geworden was. Straks pakt Versluys ook de binneninrichting aan. Onder andere de oorspronkelijke wandtapijten, de parketvloeren, de open haarden, en de originele plafondlijsten in plaaster worden gerestaureerd. Op de tweede en derde verdieping komt een luxueus appartement. Voor de kelder, het gelijkvloers en eerste verdieping wordt in het voorjaar2015 een definitieve bestemming kenbaar gemaakt. Mogelijk komt er een exclusieve ‘Villa Maritza business club’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s