Proef eens van een insectenburger.

De bekende geroosterde Bicky-uitjes hebben er een te duchten concurrent bij: meelwormen. In het Oostendse restaurant Cook & Roll kan je de Tandoori Insect Burger eten, met wormen als krokante topping. Wij kregen gisteren de primeur voorgeschoteld.

De Tandoori Insect Burger bestaat naast meelwormen ook uit buffalowormen die in het gehakt zijn vermengd. Wat sla en tomaten en een saus op basis van Indische tandoori-kruiden maken de burger af. Proeven maar. Het is even schrikken als we het bord geserveerd krijgen. Er liggen wormen op én naast de burger. Pakken we het broodje om een hap te nemen, dan lijkt het alsof de beestjes nog leven. Eens in de mond is het ergste achter de rug. De wormen proeven als krokante pistachenoten. Ze kraken licht, maar de verrassende smaak brengt ons – gelukkig – op andere gedachten. Het vlees, met de buffalowormen, smaakt mals, de saus geeft de burger een Oosterse toets. Voor de sceptici: onze darmen en maag hadden ook enkele uren na de lunch nergens last van. Cook & Roll bevindt zich vlak naast het Kursaal, Oosthelling 4. Info: http://www.cookandroll.be

 DSC_0188 (1)

DSC_0173 (1)DSC_0169 (1)DSC_0186 (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s