Journalist.

Elke dag.

Bereikbaar en beschikbaar zijn. 24 uur op 24. Dat is een summiere omschrijving van wat van een journalist verwacht wordt. Overal waar je komt oren en ogen openhouden. Op zoek naar nieuws. Elk moment van de dag is er wel een interessant verhaal op te rakelen. Gebeurt er iets nieuwswaardig, dan ga je er meteen naar toe. Het is een automatische reflex geworden. Journalist zijn is een levenswijze. Je staat er mee op en gaat er mee slapen. Het is een deel van jezelf.

Journalistiek is de boeiendste job ter wereld. Elke dag leer je nieuwe mensen kennen. Elke dag leer je bij. Elke dag word je verrast. Door de man op de straat, door bekende personen, door interessante bedrijven. Het leven heeft zoveel te bieden. En dat merk je elke dag opnieuw.

Datzelfde leven is soms ook bijzonder hard. Als getuige van verkeersongevallen, woningbranden, of zinloos geweld word je geconfronteerd met de de harde realiteit van het leven. Elke dag word je dus ook even stil.

Deze website bundelt de beelden van mijn dagelijkse ervaringen in en rond Oostende – mijn geboortestad, mijn woonplaats, mijn werkterrein. Van leuke herinneringen, tot gebeurtenissen waar je liever niet meer aan terugdenkt.

 

Referenties:

Het Nieuwsblad, De Standaard, Krant van West-Vlaanderen, Radio 2, Focus-WTV, Hit FM, Tips,  P-Magazine, Humo, Story, TV-Family, Royals, Primo, Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, VTM, één, La Gazette, Le Sud Presse, Reuters, Dag Allemaal, …

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: